One month in Canada!

Haaaaaaaaaaaay,

Na meer dan een week weer een blog... Het is vandaag 3 oktober dus dat betekent dat ik vandaag precies een maand in Canada ben! Helaas ben ik vandaag wel ziek...

Volgens mij was ik gebleven bij vorige week zaterdag. Zondag was het erg warm hier in New Brunswick (28 graden). Samen met Mariana, Hongjij, Adrian en Ellen (studentencoördinator) ben ik gaan 'ziplinen'. Je zit dan vast aan een kabel en gaat over de rivier heen en weer terug. Het was best wel leuk :) Sowieso was het wel grappig want de man die ons begeleide was Nederlands! Hij was 10 jaar geleden naar Canada verhuisd. Het was wel erg grappig om weer Nederlands gepraat te hebben, in het 'echt' is het wel heel anders dan via skype.
Nu weet ik ook dat de dichtstbijzijnde winkel waar je drop, stroopwafels, pepernoten, ect kan kopen in een plaatsje vlak bij Halifax is, dus dat is 4,5 uur rijden... Gelukkig heb ik deze week wel drop uit Breukelen ontvangen :)

Verder had ik deze week een hele gewone schoolweek. Ik ben nu ook wel erg gewend aan het schoolleven hier. Deze week was ook de eerste week die voor mijn gevoel best wel snel voorbij ging. Lessen gaan redelijk goed, mijn cijfers zijn denk ik wel goed (we krijgen lang niet alles terug dus ik weet het niet precies) maar a.s. vrijdag krijg ik mn eerste rapport dus we zullen zien :)

Donderdag had ik de schoolfoto's. Ergste dag in het jaar dus ;) Al nemen ze hier in canada gelukkig wel iets langer de tijd voor je. Je krijgt ook 3 verschillende foto's:een echte pasfoto, een foto van je hoofd en schouders, en eentje vanaf ongeveer je navel.

Vrijdag had ik de schoolbus gemist :P En ik moest een uur wachten voordat iemand me naar school kon brengen dus ik had het eerste uur gemist :D heel erg allemaal dus ;)
Kwam er trouwens ook achter dat er een crèche bij ons op school zit... ik zag al vaker kleine kinderen op school, maar ik dacht misschien komen die alleen even langs ofzo? Maar als je een kind hebt (als leerling van 17 :S) kan je die gewoon hier op school laten opvangen, en na je lessen kan je je kind weer ophalen. Toch wel een gek land... Het is trouwens ook voor de kinderen van de leraren, maar toch...

Zaterdag kwam er iemand langs (Tristen), heb haar wiskunde uitgelegd (ja echt, ik heb geen wiskunde, en ik snapte niet alles maar oké). Vervolgens zijn we naar haar huis gefietst. Ik voelde me de hele dag al niet lekker, maar tijdens het fietsen deden mn spieren zo'n pijn en ik kon echt niet meer. Dus haar stiefmoeder moest ons terug naar huis brengen met de fiets achterin. Verder voelde ik me nog niet echt ziek dus we hebben bij de Burger King gegeten (de meest ongezonde lunch in mijn leven), en na de Burger King werd ik echt ziek. Als ik nu alleen al aan de Burger King denk ga ik al over m'n nek, dus ik ben nog niet volledig ingeburgerd...

'S avonds ging ik hele vroeg naar bed en zondag voelde ik me de hele dag ziek... ook echt helemaal niks uitgevoerd.

Vandaag ben ik thuisgebleven, maar ik voel me wel al een stuk beter. Het voelt nu meer als een erge verkoudheid. Net 1,5 uur met Tessa geskyped, en zo maar met de Snoeckgensheuvel denk ik, en dan ga ik proberen was Franse grammatica te leren :) yesss.

Volgend weekend is het Thanksgivingsweekend, dat betekent maandag vrij! :D Ik ga met tristen en haar familie mee naar een huisje ergens... weet nog niet precies waar...

Genieten jullie een beetje van het lekkere weer daar?

Seeya! (meest gesproken zin/woord van de gemiddelde Canadees denk ik)

Ilse

Rowie

Beterschap!

caroline

Hoi meid, beterschap!
Ziek in den vreemden, vervelend!
Knuffel uit Loenen en voel je gesterkt ook hier heerst "het". Ik was verleden week niet lekker/ gesloopt en nu is Suus ietwat uit balans!
Hoop dat je snel weer ok bent en kunt genieten van Thanksgiving. liefs en xxx uit loenen

Oma Lien

Hallo meidje
Wat vervelend dat je ziek bent en dan niet thuis
lijkt mij erg vervelend
ik hoop dat je weer snel beter bent
het is inderdaad alweer een maand dat je weg bent
Leuk dat je een nederlander hebt ontmoet
Kon je het nog spreken

Heel veel liefs van Opa en Omaxxxx

Oma Wolthuis

Hoi Ilse
Het is helaas een bekend verschijnsel dat veel mensen aan het begin van de herfst ziek worden.Ik hoop dat je inmiddels weer wat opgeknapt bent.
Liefs,Oma

loes

wat een leuk (en lekker) verhaal weer. die galafoto's zijn trouwens ook geweldig! hier de voorbereiding voor oudejaarsnacht in volle voorbereiding: al veel geknal en bij de (andere) buren een grote feesttent in de tuin, dus dat wordt wat vannacht, ook met veel muziek en vuurwerk. wij hebben deze week 2 keer bij Casper opgepast: het wordt, met z'n 2 maanden al een lekker ventje. wij wensen jou een heel gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2012!