Update

Hallo allemaal, Even een kleine update! Ik zit momenteel in mijn examenweek, en ik heb morgen nog een examen waarmee ik nog mee moet beginnen te leren en ik typ dit op mijn iPhone aangezien de adapter van mijn computer stuk is, dus al te lang zal dit niet worden. Maar ik dacht; toch even iets van me laten horen! Ik had trouwens eigenlijk tot vandaag examenweek, maar we hadden dinsdag 'sneeuw'vrij, dus alle dagen zijn een dagje opgeschoven, maar nu ben maandag vrij!  Sinds mijn vorige blog heb ik gelukkig weer van alles kunnen doen, waarvan ik de helft waarschijnlijk alweer vergeten ben, maargoed. Ik ben in ieder geval zaterdag naar Fredericton geweest, de hoofdstad van Nieuw-Brunswick! Dat was heel leuk, ik vind dat er in Fredericton een goede sfeer hangt, veel meer cultuur, een studentenstad, restaurantjes, oudere gebouwen en veel winkels :) Fredericton heeft ook gewone winkelstraatjes, in de buitenlucht dus, ipv van die shoppingmalls.  Ik had afgelopen vrijdag trouwens bijna mijn eerste skiles, maar toen was er een sneeuwstorm op de plek waar ik zou gaan skiën... Heel vervelend want hier in Miramichi is te weinig sneeuw om aan wintersporten te doen, normaal gesproken ligt er drie, vier keer zoveel sneeuw dan dat er nu ligt. Het is de mildste winter sinds tijden. (ookal is het al een keer of drie -20/-25 geweest, vind ik niet zo mild, maar daar denken ze hier anders over). Ik kreeg op m'n vorige blog trouwens een paar keer de vraag over wat, wie, wanneer etc ik nou in Quebec ga doen. Nou, ik ga met school, voor 4 (5) dagen naar Quebec. Dit is met de 'french club' hier op school (zoals ik volgensmij al heb uitgelegd zijn hier 10000 clubs hier op school, drama, voetbal, schaken, art etc). Dus nu zit ik min of meer in die club, maar mijn doel is natuurlijk Quebec. :) het enige probleem is dat ik dan Frans moet praten vijf dagen lang, maar ach dat is dan weer goed voor mijn Frans! Ik ga dus volgende week al, tijdens dat er wintercarnaval in Quebec is. Dit is een van de grootste festivals in Canada, en het heeft trouwens heel weinig te maken met wat wij als carnaval zien, maar dat weet ik allemaal niet precies, maar dat vertel ik wel als ik terug ben! Aanstaande zaterdag ben ik precies op de helft hier in Canada! Heel raar idee, het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik vertrok, echt geen vijf maanden, maar aan de andere kant voel alles hier al echt als mijn leven, niet als vakantie ofzo. Natuurlijk met de ups en downs, maar ik ben blij dat ik nog 5 maanden kan blijven! (de mensen die voor een semester hebben gekozen gaan zaterdag naar huis.., gek idee!) al mis ik jullie en m'n leventje in Nederland wel hoor!  Ik heb trouwens mijn vakken voor volgend semester gezien; art, histoire, theatre arts, spanish en outdoor pursuit. Maar ik wil nog wat dingetjes veranderen, en sommige dingen staan nog niet vast dus jullie horen het nog wel :)  Spreek jullie, en bedankt voor de mailtjes, vind ik altijd leuk dat jullie nog aan me denken :P haha. Groetjes! Ilse

Rose

French club...?

caroline

klinkt allemaal goed!
Veel plezier in Quebec!
XXX

Sanne

Haha, over die french club kan ik me ook weinig herinneren, maar leuk in ieder geval dat je naar Quebec gaat!

Oma Lienha

Ha Ilse
net je mail gelezen,ik wist dus al dat je 2 febr.gaat naar Quebec
Ik wens je succes met je frans en hoop dat je het erg leuk zal hebben
verder heb ik weinig te melden,hier gaat alles zijn gangetje
heel veel liefs oma

Ilse

Ik bedoel dat ik wel eens iets over die clubs heb verteld, niet specifiek over the french club, waar ik overginds niet inzit, maar ik ga met ze mee.

loes

hoi Ilse, dus straks niet alleen vloeiend Engels en Frans maar ook Spaans?! En dat skien gaat ook nog wel lukken toch? Hier eind volgende week op de schaats (zegt men) en oorwarmers op. Casper gaat nu 2 dagen in de week naar kinderopvang, want z'n moeder werkt weer. Was wel weer even wennen voor iedereen. Op de heuvel nu iedereen tot in huis voorzien van glasvezel; lijkt me belangrijk nieuws voor je, anders vervreem je maar van A'foort.!! Wens je succes met het laatste examen en veel plezier in Quebec.

Ilse

Vloeiend Frans en Engels... Frans sowieso niet en aan het Engels moet ook nog heel veel gebeuren ;) momenteel alleen nog maar vloeiend Nederlands.
Ik moet nog steeds wennen aan de naam Casper, ik vond het al een goede grap, kinderopvang! :)
Ja ik wil het snoeckgensheuvelnieuws niet missen ;)

marty wolthuis

Leuk al die nieuwe vakken die je straks gaat krijgen.Quebec lijkt me ook erg leuk.Hier is de eerste sneeuw gevallen.Liefs Oma .

Hee Ilse,

Je kent me niet, maar ik ben Laurens, en ik ga in september voor een semester naar Canada.
Ik lees regelmatig je blogs, en las nu toevallig dat je dit op je iphone typt.

ik heb ook een iphone, en wil die ook graag meenemen naar Canada. maar nu vroeg ik me af;
kun je in Canada ook mobiel internet voor op je iphone kopen? net als dat je in nederland voor 10 euro een maand kan internetten zeg maar?

Heel veel plezier nog de komende maanden,
en ik blijf je verhalen lezen!

Laurens.

Ilse

Hi Laurens, wat leuk dat je ook naar Canada gaat. Ja, een iphone is best wel een probleem. Het hele systeem met simkaarten, prepaid en abonnementen is heel anders in Canada, ik heb wel geprobeerd om hier een simkaart te kopen, maar dat is heel lastig en heel duur.
Internet op je mobiel is minstens 50 dollar per maand, en dat is dan voor een bepaald aantal MB per maand (ik heb hier heel weinig verstand van dus waarschijnlijk gebruik ik de verkeerde termen), maar het komt er op neer dan je niet zoals in nederland onbeperkt kan internetten.
Ik heb dus nu een iphone zonder simkaart, het werkt dus als een ipod. Hiernaast heb ik een telefoon met abonnement die ik van m'n gastgezin kon lenen.

Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb... en misschien kan je het op internet beter uitzoeken. "Bell" is de grootste telefoonmaatschappij hier.

Heee Ilse!

Dankjedankjedankje! hahah ik ga het even uitzoeken!
dan maar hopen dat er daar veel gratis wifi netwerken te vinden zijn (Aa)

Heel veel plezier nog daar ;D!!

Ilse

Ja genoeg wifi-plekken hier! Vooral in de Tim Hortons! (Ken je de Tim Hortons al, krijg je veel mee te maken!) Naar welke provincie ga je?

Laurens

hahah nee nooit van gehoord? wat zijn/is het?
ik heb me ingeschreven voor Nova Scotia!

Zijn er dingen die ik MOET weten? haha xD

ik ben zoooo benieuwd wat voor host family ik krijg toegewezen ;O!

Echt super bedankt voor het antwoorden op mijn berichtjes enzo =D!

Ilse

Nou de Tim Hortons dus! Dat is de starbucks van Canada! Ga je heel wat uurtjes in doorbrengen! (: Leuk, Nova Scotia! Ik zit nu in New-Brunswick, maar ik ga volgende week waarschijnlijk naar Halifax (hoofdstad NS)

Laurens

oeeeh nice! hahah daar ga ik me wel mee redden dan denk ik (Aa)!
oeeh super leuk! ik hoop echt dat ik in de buurt kom van Halifax!
Ben benieuwd naar je blog erover!!