Homecoming week

Hallo allemaal! Ben ik weer... gaat het al vervelen?

Niet zo'n lange blog dit keer hoor, maar weer even een update van mijn leven hier in New Brunswick!
Zaterdag ging ik dus shoppen in Moncton. Ellen (exchange coördinator) en Junior (haar man, ja junior, hij is 65 ;) ) hebben Lisa, Mariana, Glorii en mij naar Moncton gereden. Hier is een grote shoppingmall waar alle winkels zijn. Dus dat betekende voor ons 8 uur onderdak...
We waren er rond 11 uur 's morgens en we gingen na het avondeten rond 7 uur weer weg ;). We hebben ons dus wel vermaakt... ik vond zelf dat ik erg veel had gekocht, maar de anderen waren nog erger, haha. Veel leuke winkels, de meeste kende ik niet, ook wel leuk dus. (al was ik op school tot nu toe redelijk exclusief met mijn Sting, H&M, Only, Zara, ect. kleding :P)
Zondag overdag niet zo veel uitgespookt, en 's avonds ging ik naar de bioscoop met Tristen, 'The Help', goede film ;)

Maandag was ik vrij, heb weer niet zo veel gedaan, naar het winkelcentrum gelopen voor tandpasta, geskyped/ gechat met Nederland en een film gekeken. Even bijkomen dus ;)
Vandaag was het dinsdag en dat betekend weer naar school! In het 2e en 3e uur mocht ik naar een lokaal komen waar de mensen van mijn school die in oktober naar Nederland gaan met de school in Almelo gingen praten. Via videochat ofzo. Maar ze hadden bedacht dat het wel grappig was als ik in vloeiend Nederlands tegen ze ging praten :P En dat zagen ze ook niet echt aankomen... dus dat was wel grappig ;) Verder moet ik die 15 mensen Nederlands leren, ook leuk dus :)

Deze week is het op school 'homecomingweek'. Dat is een week om de schoolspirit te verbeteren ofzo... in mijn ogen is dat niet echt nodig want 50% loopt hier dagelijks met een t-shirt/ sweater/ broek rond met 'MVHS' erop, onze school dus. In Nederland zag ik niemand met 'Amersfoortse Berg', haha.
Maarja, homecomingweek is dat je elke dag verkleed gaat volgens een thema, vandaag was nerd-dag... maar dat had ik dus een beetje verkeerd begrepen want ik dacht dat het pas morgen begon, maar oké, iedereen (nou niet iedereen dus...) was verkleed als nerd. Morgen is hippie, overmorgen is 'formal', in je galajurk dus (heb ik niet) en vrijdag is Blue&Gold day, de kleuren van de school. Vrijdagavond is er de schooldance :) Thema: 80's... help...

En hoe gaat het met jullie? Verboden woorden zijn 'pepernoten', 'drop', 'oude kaas', 'stroopwafels' en 'speculaas'.

Groetjes uit Canada!

Ronald

Hoi Meid, Leuke update weer. Verhaal over de school in Almelo blijft leuk. Blijf genieten!

caroline

Ha die Ilse, kan me vergissen, maar heb de indruk dat je erg geniet. Is dat ook zo?
In ieder geval klinken je verhalen heel enthousiast. Houden zo.
XXX

Sanne

Is jonge kaas ook verboden?
Haha nee grapje, maar grappig dat ze een themaweek hebben op school. Ik denk dat dat op de Amersfoortse Berg compleet geflopt was! Hoe ga je die thema's doorkomen heelhuids?

Met mij gaat het goed trouwens, ik zit nu in een hoorcollege over de werking van de spier... Heel boeiend dus, veel sarcomeren en nieuwe dingen waar ik nog noooooit van gehoord had! Best wel saai, maar straks heb ik een praktijk les waarbij ik moet kijken naar hoe anderen staan! Wat is nou leuker?

Veel plezier nog! Ik ben benieuwd hoe dat klinkt trouwens, Canadezen die Nederlands gaan praten!

Groetjes!

Ilse

hoi,
@caroline: Ja klopt ik heb het hier erg naar mn zin ;)
@Sanne: Sarcomeren, sarcromeren, sacromeren... heb ik denk ik verdrongen ;) Ik vind de pratijklessen leuker klinken ;) Veel succes nog!

Oma Lien

Hoi wijfie
Ik krijg het idee dat je het erg naar je zin hebt daar in Canada
Leuk dat je met een nederlandse school contract had
Je staat erg vrolijk en ontspannen op de fotos
dus dat ziet er goed uit
liefs van oma en opa

Merel

Dag Ilse!
Je hebt wat gemist hoor, de pepernoten liggen nu al in de winkels! Naast de stroopwafels, speculaas and drop! Dat staat vlak bij de oude kaas!:)

Haha grapje :v
Fijn dat je het zo leuk hebt! :D
Geniet van je verkleedweek :v