Halloween
Ik zag net op mijn profiel hier op de site dat ik al op 21% zit van mijn 'jaar' hier in Canada. Ik moet zeggen dat de tijd heel erg snel gaat. Maar aan de andere kant is er ook al zo veel gebeurd. Gelukkig heb ik nog 7,5 maand te gaan!
Ik heb weer eens een lang weekend :) :) Dus weer de tijd om een blog te schrijven. Ik moet even denken wat ik ook al weer gedaan heb... Ergens vorige week heb ik gebowld met alle exchange-studenten, was best leuk, vervolgens hebben we gegeten in een Canadese fastfoodketen: 'Dairy Queen'.
De vrijdag voor Halloween had ik een Halloweendance op school. Niet heel bijzonder verder, wel leuk om iedereen verkleed te zien. Op zondag gegeten bij de ouders van Lorelei, alweer turkey. En die maandag was het dan echt Halloween! Ben natuurlijk, heel canadees/amerikaans, langs de deuren geweest 'Trick or Treat'.
Heb dit gedaan met Jensen en Jocelynn, twee meisjes die bij mij in de straat wonen. Voordat we gingen vroeg Lisa of ze ook mee mocht, dus toen waren we met z'n vieren. Je krijgt hier trouwens extreem veel snoep... Na 1 straat begon mijn vuilniszak al behoorlijk zwaar te worden. Je krijgt voornamelijk chips, chocolade en haribo-achtige snoepjes. En die Canadezen zich maar afvragen hoe het nou komt dat ze zo dik zijn :)Toen we bezig waren kwam Hongji ook er ook nog bij, in zijn superman-pak. Het was heel druk, je loopt in een hele stoet van deur tot deur, alles voor gratis snoep, hè? ... :P Heb de komende maanden in ieder geval genoeg te eten!
Op school hadden we trouwens een 'haunted house', in het theater van onze school was een heel huis nagebouwd, en je moest er in groepjes van 7 door heel lopen... de Dramaclub van onze school was verkleed en de bedoeling was dat ze je moesten laten schrikken, er vielen ook dingen naast je uit de lucht enz, was erg goed gedaan, ze waren dan ook al een maand van te voren begonnen met het bouwen en het schrijven van het verhaal; want je loopt door een soort van verhaal heen.
Dinsdag was Leslie-Ann jarig, we hebben gegeten in een Ierse Pub, ik vond het erg lekker, en ook leuk, want die pub zag er nog wel redelijk europees uit... dat wil zeggen: het zag er niet uit zoals de MacDonalds/ Burger King/ Dairy Queen ect...
Maar goed, ik had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten daar in de pub of eerder die dag, want die nacht geen oog dicht gedaan en de volgende dag thuisgebleven.
Afgelopen donderdag was er de eerste hockeygame van onze school tegen James M. Hill, dat is de andere grote, openbare engelstalige school hier in Miramichi. Als zij tegen elkaar spelen met icehockey (nationale sport) is het een soort oorlog. De hele week werd er op school al reclame gemaakt voor deze game, dmv posters, filmpjes, mondeling en zelfs leraren. We zouden ze 'even' verslaan. Een WK voetbalfinale Duitsland-Nederland is er niks bij.
Voordat de game begon moesten we om 6 uur al verzamelen op school, hier werden onze gezichten beschilderd, posters gemaakt, kleding uitgewisseld (je moest natuurlijk in het geel&blauw, kleuren van de school) ect. Nou ik had m'n school t-shirt aan, op mn gezicht stond op m'n ene wang een blauwe M en op de andere wang een gele V, ik was er dus helemaal klaar voor :)
Om 7:30 begon de wedstrijd, onze school aan de ene kant van de rink en JMH aan de andere kant... de sfeer was fanatiek. Aan de overkant werden natuurlijk grapje gemaakt over dat onze maskotte een pulamoo (een vis) en hun maskotte een kat is... dus de kat eet de vis, ect. Sowieso is het natuurlijk belachelijk: wie heeft nou een vis als schoolmaskotte?! haha. Om 7:30 precies natuurlijk het volkslied (ja het is echt heel oficieël allemaal, ook scheidsrechters met 20 diploma's etc) ik begin icehockey al bijna te snappen en na de eerste pauze stonden we met 1-0 voor, na de tweede pauze stonden we met 2-1 voor. Maar in de 3e helft scoorde JMH, dus er kwam verlenging, en nog een verlenging en toen penelty's ... en die hebben we verloren...
Heel de school chagerijnig, want de 'schoolspirit' is hier bijna eng. Het is voor mij wel even wennen zoveel trotsheid op JE SCHOOL. Moet je nagaan hoe trots de mensen hier zijn op Miramichi, New Brunswick en Canada... In NL zou een schoolteam volgensmij niet echt werken... haha.
P.S. In het Frans hier zeggen ze i.p.v. Soixante-dix (70), quatre-vingt (80) en quatre-vingt-dix (90), septante, octante et nonante... Veel makkelijker toch?! :D
en nu niet meteen het onderste uit die zak halen he? ben benieuwd of hier straks met sint maarten (11/11) ook zoveel snoep wordt uitgedeeld. wel heb ik vanmiddag al zwarte pieten in de stad gezien, ook met zak! verder is het net lente hier, dus ben ik nog niet zo in de klaasstemming. wel veel blad in de tuin, dus flink harken; goed als oefening. toch proef ik bij jou ook al enige trots op je school hoor; niets mis mee, toch?!
Weer een leuk verhaal meid! Wanneer is er weer een hockeywedstrijd?
Ha Ilse
Leuk verhaal weer ,van dat nationale gevoel kunnen wij nog wat lere,al hoeft het nu ook weer niet zo fanatiek
Het is hier zeker net zoals Loes schrijft warm heb dinsdag met Caro gewandeld en op het terras gegeten
Wat een snoep he! ben je al aangekomen?erg gezond lijkt het mij allemaal niet dat eten daar
heel veel liefs van ons
Leuke banner!
Hoe is het met jouw gewicht meisje?Het is misschien maar goed dat je niet zo van de fastfoodketens houdt.Liefs,Oma
Wow wat is iedereen geïnteresseerd in mijn gewicht! haha... Ik heb geen idee mensen, voor zover ik weet staat er hier geen weegschaal in huis, maar mn broeken passen nog steeds, haha. Ik maak me er eerlijk gezegd niet heel erg druk over, als m'n broeken niet meer passen ga ik wel op dieet ofzo ;) & ik eet zelf op zich redelijk gezond, beweeg momenteel wel stukken minder dan in NL omdat het zwembad hier stuk is & ik niet fiets.
Genoeg informatie? :)
Ha Ilse,
Leuk je verhalen te volgen.
A.s. vrijdag is het hier Sint Maarten. De zelfgemaakte lampions staan al klaar. Olaf hoopt veel snoep op te halen. Ook komt hier zaterdag 12 november Sinterklaas al weer aan. Kortom een drukke tijd.
Zelf heb ik een student in Barcelona op stage zitten voor 6 weken ook zij houd een blog bij handig om je reisverhaal zo goed in kaart te brengen.
Ilse een gezellige tijd en geniet ervan,
groetjes uit Heelsum
Bianca