Nu echt: Time flies

Ik weet niet wat er precies gebeurde, maar in mijn blog van gisteren was geen tekst, hier dus nog een keer:

Haaaaai,

Het is wel weer eens tijd voor een nieuwe blog. Inmiddels is het ook echt lente in Canada. Alle sneeuw is weg. Alleen sneeuwde het nog wel op eerste paasdag. Er lag 25 cm en de volgende dag was alles weer weg. Deze week liggen de temperaturen boven de 20 graden!

Afgelopen weken drie zaterdagen achter elkaar naar Moncton geweest, keertje met Lisa, naar het vliegveld om Andrea uit te zwaaien en nog een keer met Mariana. Ben ook nog naar Fredericton geweest. Naar een art museum (meest culturele wat ik hier in Canada heb gedaan, haha), was best leuk! Oja, en eindelijk mijn sinterklaascadeautjes opgepikt! ;)

Ik heb Pasen gevierd bij Tristen want mijn gastouders waren op vakantie in Cuba. Ik was daar voor 11 dagen. Dus een andere schoolbus in de morgen, haha. Maar het was wel gezellig. Ik had net zoals in Nederland vier dagen vrij. Veel gedaan. Veel gegeten, decor gemaakt voor de schoolmusical (grappig: de musical Joseph, zelfde op de Aberg), dagje met een vriendin en naar familie van Tristen. Verder waren het gewone schooldagen.

Dit weekend had ik een rugby toernooi. Ja, ik speel rugby en tot mijn grote verbazing had ik het team gehaald. Ik had geen idee of ik het wel leuk zal vinden, omdat rugby natuurlijk bekend staat als een ruige sport en ik houd er niet zo veel van om mensen pijn te doen of om zelf pijn te hebben. Maar verschillende mensen op school hadden er op gewezen dat ik de try outs zou moeten proberen. Mede namens m'n lengte (in Nederland ben ik ook niet echt klein maar hier ben ik een reus) dachten ze dat ik het wel zou halen. Samen met Mariana ben ik toen maar naar de try outs gegaan. Mariana is er inmiddels al mee gestopt, maar ik bleek het nog best leuk te vinden. En tot mijn grote verbazing hoorde ik na 3 weken trainen dat ik het echte team had gehaald. Ik mocht dus naar het toernooi van afgelopen weekend! Ik train trouwens 3x per week 2.5 uur. Niet dat ik altijd kom, maar ik sport nu dus tussen de 5 en 7.5 uur per week.

Het toernooi was in Rothesay, vlak bij Saint John, de grootste stad van New Brunswick. Ons hotel was dan ook in Saint John. Ik was er nog nooit geweest, dus dat was ook weer nieuw! Het vond plaats op het terrein van een superchique privé kostschool. Ik waande me in van die boeken die ik vroeger las, over meisjes in Engeland in de jaren 20 (of 50?) op een kostschool zitten en daar allemaal avonturen beleefden. De gebouwen waren heel mooi, iedereen was in een schooluniform en de leraren zagen er uit alsof ze uit 1800 kwamen. Heel grappig om mee te maken.

We vertrokken vrijdag om 12 uur vanaf school, bijna 3 uur rijden en om half 5 moesten we onze eerste wedstrijd spelen. Ik moest meteen in de eerste helft van de eerste wedstrijd spelen. Ik had nog nooit in mijn leven een rugbywedstrijd gespeeld, dus ik was best wel bang dat ik alles fout zou doen (rugby is iets ingewikkelder dan voetbal). Maar het ging gelukkig redelijk goed, ik had soms geen idee wat ik precies moest doen, maar ach, heb er veel van geleerd.
De volgende dag (zaterdag) hadden we twee wedstrijden. Ik ben ontzettend verbrand, maar verder ging het goed. Nouja goed... we hadden alles verloren, maar we waren in een hoge league ingedeeld dus we vonden het nog best meevallen.

In een hotel voor twee nachten met het team was heel erg leuk en gezellig! Heb de laatste nacht amper een oog dichtgedaan, een feestje op onze kamer, maar ik heb het allemaal overleefd :) Ook zijn we nog met het team uit eten geweest. Zondagmiddag was ik weer thuis!

Op school gaat verder alles goed, ik vind de vakken die ik nu heb leuk. Met outdoor pursuits zijn we nu aan vissen, vind ik persoonlijk iets minder, maar verder is het vak heel leuk! Over een paar weken gaan we kanoen en we gaan ook kamperen (en boogschieten, koken, etc). Ik spreek inmiddels ook al meer dan 5 woorden Spaans, ook wel grappig. Maar mijn favoriete vak is art!

En voor de mensen die het nog niet wisten: ik ga definitief (??) volgend jaar geschiedenis studeren aan de UvA! :) Ik zoek nog een kamer... O en ik zoek ook nog een baantje voor in de zomervakantie... iemand tips? :)

Dit was het weer, heb het gevoel dat ik veel vergeten ben... het is dan ook al weer bijna een maand geleden dat ik voor het laatst geschreven heb, ik zal proberen om in de laatste weken iets regelmatiger te schrijven!

En ja time flies! Nog maar 10 weken te gaan... gaat heel snel nu! (mixed feelings)

Ilse

Wineke

10 weken, wij tellen af...

oma Lien

Ha meisje,wat een avonturen weer zeg, je doet ook van
alles en je wordt no gespierd van al dat sporten
reageer nu pas want ben met elsbeth 2 dagen weg geweest en Opa aleen thuis is prima gegaan hij fietst ook weer
dus je komt in de buurt wonen lees ik,ik kan mij voorstellen dat het dubbel is dat het weer voorbij is
maar wij vinden het wel weer fijn

liefs opa en oma

Oma Wolthuis

Wat weer een leuk verhaal Ilse.Wel leuk,dat je al die diverse vakken hebt.Knap dat je nog aan je studie toekomt met al die afleiding.

Liefs,Oma

caroline

hoi bezige bij,
Goed te horen dat je je nog steeds vermaakt.
Mis je de vertrokken studenten erg of is dat alweer opgevuld met van alles anders.
Hier gaat alles goed.
Groetjes en XX, Caro

Shelby Lassiter

Hi Ilse!

I really like reading your stories, they're always so much fun! You wonder how I read them, well, I can read Dutch, just can't write or speak it myself very well, haha. (really bad actually :D) Good luck!

Oh, and keep writing!

xxx Shelby